Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapce (5) zabili psi: Zhroutil se mi svět, strašně toho lituju, říká otec

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - Okresní soud v Hradci Králové řeší smrt pětiletého dítěte, které loni v září v Lužci nad Cidlinou usmrtili psi. V kauze jsou obviněni otec dítěte a majitel zvířat Pavel Horna. Hrozí jim až šest let za mřížemi.

Podle spisu otec dítěte 18. září ponechal syna bez dozoru na zahradě, kde bylo osm psů různých plemen, například tři feny belgického ovčáka. Psi cíleným útokem dítěti způsobili rozsáhlé zranění na krku.

"Psi nás znali, chodili okolo nás, začal jsem montovat značku na vozík, já jsem na něj koukal, syn byl vedle mě. Syna to přestalo bavit, zeptal se mě, jestli může jít za pejsky, já mu řekl, běž," řekl otec (55).

"Vozík jsme odtlačili k autu, připevnili jsme ho. Mohlo to trvat minutu dvě. Vrátili jsme se k brance a syna jsme neviděli, volali jsme ho, neozýval se. Došli jsme ke kotcům a viděl jsem tělíčko v příkopu, strašně jsem zařval a běžel jsem tam, kolem se pohybovali psi, ale žádný náznak agrese," řekl muž. Podle něj byl chlapec po celou dobu v doslechu, žádný křik ani štěkot psů však neslyšel.

Muž dnes řekl, že se mu po smrti syna zhroutil svět. "Stalo se to, co se stát nemělo, strašně lituji, že jsem tam vůbec šel, je to shoda šílených náhod. Byl jsem přesvědčený o tom, že tam nehrozí žádný nebezpečí, přes 40 let dělám kynologii, syn ty psy znal od malička," řekl muž.

"Myslím si, že kluk zakopnul, způsobil si ránu na čele a pes se v obraně ohnal. Pes v normální situaci dítěti neublíží, pokud není nervově vyšinutý jedinec," dodal.

Témata:  napadení zvířaty psi děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy