Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se pustill do Miroslava Kalouska: Zavřete ho, navrhl. A odpověď přišla vzápětí

Miroslav Kalousek /TOP 09/
Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Prezident Miloš Zeman v pátek při návštěvě Karlovarského kraje již tradičně debatoval také s občany. Řeč přišla také na kauzu kolem šéfa hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše a jeho korunové dluhopisy. Při té příležitosti hlava státu řekla, že za to může exministr financí a šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. A reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Jeden z občanů se Zemana zeptal na to, co si myslí o Babišových dluhopisech. Zajímalo ho, jestli není divné, když ministr financí tvrdí, že bojuje proti daňovým únikům, ale sám se přitom placení daní vyhýbá.

„Pokud jsem o této věci informován, a to jenom z veřejných zdrojů, tak vím, že pan Babiš koupil korunové dluhopisy před několika lety a že tyto dluhopisy byly osvobozeny od daní. A víte, kdo je osvobodil od daní? Tehdejší ministr financí, který se jmenoval Miroslav Kalousek. Zavřete Miroslava Kalouska,“ reagoval podle médií Zeman na dotaz.

Jeho slova neunikla ani samotnému Kalouskovi, který mu prostřednictvím sociálních sítí poslal jasnou odpověď. „Pan prezident nemluví pravdu. Příslušný zákon platil od roku 1993. Pokud v něm viděl riziko, mohl ho nechat jako předseda vlády snadno upravit,“ rýpnul si do Zemana předseda TOP 09.

Tím ale zdaleka neskončil. „Miloš Zeman by se za svůj výrok měl omluvit lidem, kterým lhal. Mně nemusí, já mu o to nestojím,“ napsal Kalousek na svém facebookovém profilu.

Témata:  Miloš Zeman Miroslav Kalousek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy