Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bourající policista Kadlec je i rasista? Odmítl poskytnout krev, protože lékař je černoch

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Policejní důstojník Karel Kadlec, který v dubnu v Praze naboural 29 aut, má potíže s alkoholem a patrně je také rasista. Vyšlo najevo, že u své předchozí nehody odmítl v nemocnici poskytnout krev ke zkoušce s odůvodněním, že lékař je černoch.

Policejní důstojník Karel Kadlec ve své osobě postupně skládá podivuhodný obrázek o tom, kdo také může učit na policejní akademii budoucí policejní elity a dosáhnout dokonce na plukovnickou hodnost.

Deník Právo dnes informoval o jednom z detailů při prvním velkém průšvihu s alkoholem za volantem, který se Kadlecovi stal. Loni v březnu boural Kadlec na náměstí Bratří Synků, když u přechodu zezadu narazil do jiného vozu. Dechová zkouška ukázala, že byl opilý.

Pro normálního řidiče to znamená, že by se měl podřídit následným procedurám - nemocnice, krevní test, výslech, protokol... Kadlec ovšem v nemocnici krev odmítl poskytnout. A vybral si k tomu překvapivý argument. "Policisté ho poté odvezli do Nemocnice Na Bulovce, Kadlec tam ovšem odmítl dát krev s odůvodněním, že tam nejsou dostatečné hygienické podmínky a doktor je černoch," uvedl pro Právo nejmenovaný zdroj.

I přesto, že tehdy trojí dechová zkouška prokázala, že měl Kadlec v krvi více než jedno promile alkoholu, to, že nedal krev, ho od trestu až dosud chránilo. U soudu to totiž způsobilo tzv. důkazní nouzi. Obvodní soud pro Prahu 2 tedy rozhodl, že se Kadlec nedopustil trestného činu, ale pouze přestupku. Odvolací městský soud to ovšem zamítl a věc vrátil k dojednání.

Trest zatím nepadl - mimo jiné i proto, že se na dubnové jednání Kadlec nedostavil. Vzal si prášky na spaní, zapil je alkoholem a vyrazil svým terénním autem řádit do pražských ulic. Na Vinohradech pak v jedné ulici poničil 29 aut. Původně se dokonce mluvilo o 51 poškozených vozech. Hromadná nehoda je ještě v šetření, ale Kadlec už byl obviněn z obecného ohrožení pod vlivem návykové látky.

Témata:  Karel Kadlec rasismus vědci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy