Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komunisté dnes schválili volební kandidátky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Martina Učňová / INCORP images

Praha - Komunisté dnes na zasedání ústředního výboru KSČM schválili beze změn krajské kandidátní listiny pro podzimní sněmovní volby.

V tiskové zprávě to sdělil mluvčí strany Robert Kvacskai. Komunisté chtějí pro získání voličů využít i sporů ve vládě. Kritizují také třeba nízké mzdy v porovnání se západní Evropou a zároveň odklon od Ruska.

"Pořadí kandidátů na kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny bylo schváleno beze změn, tak jak bylo schváleno na jednotlivých krajských nominačních konferencích KSČM," sdělil mluvčí komunistů. Předseda KSČM Vojtěch Filip bude tradičně kandidovat v jižních Čechách.

Strana vesměs postavila na přední příčky kandidátek současné poslance. V Praze bude například z čela kandidátky obhajovat mandát poslankyně Marta Semelová (KSČM), která před časem v České televizi prohlašovala, že okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968 byla mezinárodní pomocí nebo že političtí vězni za komunistické totality byli obyčejnými kriminálníky.

Témata:  KSČM volby 2017

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy