Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi Čechy stále kolují miliony papírových padesátikorun. Vyměnit je lze už jen do konce týdne

Česká národní banka
Česká národní banka
Foto: ČNB

Praha - Pokud ještě vlastníte papírovou padesátikorunu a chcete si ji vyměnit, měli byste si pospíšit. Možnost máte už jen do konce tohoto týdne a to jen na vybraných pobočkách ČNB.

Mezi lidmi bylo podle statistik centrální banky ke konci loňského roku 11,6 milionu papírových padesátikorun za 581 milionů korun.

Výměna neplatných padesátikorun je možná na počkání a zdarma na pobočkách centrální banky v Praze, Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Brně a Ostravě.

V České republice bylo ke konci loňského roku v oběhu přes 2,2 miliardy bankovek a mincí, což je meziroční růst o šest procent. Hodnota peněz v oběhu stoupla z předloňských 508 miliard na zhruba 555 miliard Kč. Mezi bankovkami bylo nejvíce tisícikorun, a to 140,7 milionu.

Témata:  ČNB peníze ekonomika CZK (česká koruna)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy