Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražské letiště začalo dnešním dnem odbavovat největší letoun na světě

Airbus
Airbus
Foto: Airbus.com

Praha - Letiště Václava Havla v Praze se v neděli zařadilo mezi vzdušné přístavy, které pravidelně odbavují největší letoun na světě, Airbus A380. Na svou pravidelnou linku z Dubaje do Prahy ho začala nasazovat letecká společnost Emirates.

Letoun odstartoval z Dubaje v půl desáté dopoledne místního času. Nad území České republiky vstoupil nad Bílými Karpaty, proletěl severně od Brna, přes Vysočinu a střední Čechy, přeletěl přes východní část Prahy a v půl druhé odpoledne přistál na dráhu 12 letiště Václava Havla.

Pražské letiště kvůli největšímu letadlu na světě před časem upravilo stojánku. Přidalo třetí nástupní most, který cestujícím umožňuje nastoupit pohodlně přímo do horního patra airbusu. Zároveň s tím letiště upravilo i samotný prostor východu a rozšířilo počet bezpečnostních skenerů.

Letecká společnost Emirates létá do Prahy od roku 2010. Linku zahájila s Airbusem A330-200, který pojme 278 cestujících. Airbus A380, největší letoun na světě, ale pojme už 489 pasažérů. Doposud největším strojem, který na pražské letiště létal byl Boeing 777-300ER, který do Prahy posílaly právě Emirates a Korean Air.

Airbus se v neděli zdrží v Praze přibližně do 17:20. Zájemci jej ale budou moci na pražském letišti vídat každý den. Pravidelná linka Emirates z Dubaje přilétá vždy kolem půl druhé. Letoun se v Praze zdrží vždy přibližně do čtyř hodin odpoledne.

Témata:  Airbus A380 Letiště Václava Havla Praha

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy