Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec lyžařské sezóny na českých svazích, do Velikonoc pojede jen pár skiareálů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CzechTourism.com

Praha - V Česku se o tomto víkendu lyžovalo vesměs jen v nejvýše položených střediscích. Teploty kolem 20 stupňů už lákaly k jiným aktivitám, než jsou zimní sporty. Některé skiareály přesto budou v provozu až do Velikonoc.

V Krkonoších budou nadále otevřené některé sjezdovky ve Špindlerově Mlýně a ve SkiResortu Černá hora - Pec, na víkend do nich přijely tisíce lyžařů. Ukončit sezonu plánují po Velikonocích.

Ještě dva týdny chtějí udržet provoz také v Harrachově, po víkendu zde bude možné lyžovat už jen na zhruba dvoukilometrové sjezdovce u skokanských můstků. V Jizerských horách už se nelyžuje. 

Lyžařská sezona dneškem skončila v Orlických horách v Deštném a také v Říčkách, tam jsou ale připraveni na případné velikonoční zájemce. "Necháváme si otevřená vrátka ještě na Velikonoce, kdyby se ochladilo, protože sněhu máme na sjezdovkách dostatek, ale končíme z důvodu nízké návštěvnosti," sdělil Petr Kánský ze Skicentra Říčky.

V Jeseníkách zůstane po víkendu otevřená jen nejvýše položená Ovčárna, běžkaři zde mohli ještě naposledy využít stopu na Švýcárnu. Dnes kvůli minimální zájmu lyžařů skončila sezona na Červenohorském sedle nebo na Ramzové.

Témata:  lyžařské areály hory počasí

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy