Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V plzeňské ubytovně byl zavražděn cizinec, policie už dopadla podezřelého

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Plzeň - V pondělí večer byl na ubytovně v Plzni na Slovanech zavražděn cizinec (39). Policie již zadržela podezřelého. Hrozí mu až 18 let za mřížemi.

"Oznámení o nalezeném mužském těle bez známek života jsme přijali včera po 22:00. Okamžitě jsme vyjeli na místo, začali pátrat a vyslýchali svědky. Byla nařízena soudní pitva," uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. Muž zemřel na bodná poranění srdce.

Pachatelem zločinu je dle policie 18letý cizinec, byl zadržen necelé dvě hodiny po vraždě na autobusovém nádraží Praha Florenc.

"Policisté při zadržení použili hrozby namířenou střelnou zbraní a eskortovali muže na oddělení, kde si jej po provedení úkonů převzali naši kriminalisté. Zadržený chtěl zřejmě opustit Českou republiku," dodala mluvčí.

Témata:  krimi vražda cizinci zbraně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy