Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Únosce dětí Hryščenko asi trpí heterosexuální pedofílií. Podle znalců patří do detence

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Ústí nad Labem - Druhým dnem pokračuje soud se Zdeňkem Hryščenkem, který loni v srpnu unesl dvě děti z Litoměřicka. Podle znalců patrně trpí heterosexuální pedofilií. Jelikož z nimi muž nemluvil, opírali o starší posudky, zdravotní dokumentace a sledování obžalovaného.

"Sexuolog dospěl k závěru, že velmi pravděpodobně trpí heterosexuální pedofilií. Vzhledem k jeho nespolupráci to ale nelze stoprocentně potvrdit," řekl před soudem psychiatr Michal Hesler. Mimo to znalci odhalili závažnou poruchu osobnosti, která ovlivňovala Hryščenkovy rozpoznávací a ovládací schopnosti.

Jeho pobyt na svobodě znalci nedoporučují. "Pobyt na svobodě je hodnocen jako společensky nebezpečný. Ochranná sexuologická léčba je při nespolupráci prakticky nemožná. Za nejvhodnější lze doporučit zabezpečovací detenci," doplnil Hesler. Za nebezpečný označila jeho pobyt mezi lidmi i psycholožka Štěpánka Tůmová.

Hryščenko podle obžaloby unesl loni 28. srpna se zbraní v ruce tehdy šestnáctiletého chlapce a o tři roky mladší dívku. Následně je deset dnů držel ve speciálně upravené garáži v ústecké čtvrti Střekov. Tam je nakonec objevili rodiče chlapce. Podařilo se mu do dopisu, který směly děti napsat, dostat šifru. Děti pak osvobodila policie.

Hryščenko se hlavního líčení neúčastní. V přípravném řízení únos přiznal, odmítl ale, že by dětem chtěl ublížit.

Témata:  pedofílie soudy Ústí nad Labem Zdeněk Hryščenko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy