Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila muže obchodující s luxusními auty

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie v uplynulých dnech obvinila dva muže, kteří podle ní krácením daní při nákupech luxusních vozidel z jiných členských států Evropské unie a jejich následných prodejích způsobili škodu 73 milionů korun.

Vyšetřování je na počátku a není vyloučeno rozšíření okruhu obviněných. Na policejním webu o tom dnes informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Obvinění podle něj nejméně od ledna 2014 do prosince 2015 účelově zakládali a ovládali obchodní společnosti, přes které pořizovali luxusní vozidla pro různé odběratele v Česku, ale z těchto obchodů neodváděli daň z přidané hodnoty. "V případě nahlášené kontroly ze strany Finančního úřadu okamžitě u podnikatelských subjektů ukončili činnost a své aktivity přenesli na nově vzniklé společnosti," uvedl Ibehej.

Daňová Kobra na případu s krycím názvem TAILOR pracovala několik měsíců. Podle mluvčího se podařilo zadokumentovat finanční transakce spojené s řetězcem podezřelých společností a tyto informace provázat s hlavním organizátorem trestné činnosti.

"Mezi vozidly, které byly pořízeny, se vyskytují i například limitované edice Ferrari FF (F 151) v hodnotě přes sedm milionů korun, Ferrari F12 Berlinetta v hodnotě přes devět milionů korun, Lamborgini Aventador Roadster LP 700-4 v hodnotě přes 10,5 milionu Kč a další luxusní vozidla," dodal.

Témata:  krimi daně podvody s DPH

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy