Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotkova vláda schválila strategii udržitelného rozvoje do roku 2030

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vláda schválila strategii, podle které má udržitelný rozvoj České republiky vydržet do roku 2030. Ministři podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) dostali za úkol sladit plány svých resortů s koncepcí nevládních organizací.

Materiál nastavuje cíle, kterých by Česko mělo dosáhnout v oblasti rozvoje společnosti, hospodářství, obcí a regionů, odolnosti ekosystémů, dobrého vládnutí a propojení se světem.

Naplňování strategie podle Sobotky povede ke zvýšení kvality života všech obyvatel a nasměruje Česko k rozvoji, který je udržitelný po sociální, ekonomické i environmentální stránce. Hlavním ukazatelem rozvoje by se měla na místo klasických ekonomických ukazatelů stát kvalita života.

"Členové vlády a vedoucí ústředních správních úřadů byli pověřeni, aby zajišťovali soulad resortních strategií a koncepcí se Strategickým rámcem Česká republika 2030. Garantem tohoto souladu bude Úřad vlády ČR.

Témata:  vláda Česká republika Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

9. května 2024 16:07

Zelenskyj jmenoval bývalého velitele ozbrojených sil Zalužného velvyslancem Ukrajiny v Británii

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy