Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvůli smrti vězně na Pankráci padla dvě obvinění

Věznice
Věznice
Foto: Vězeňská služba ČR

Praha – V souvislosti s úmrtím vězně v pankrácké věznici v Praze, ke které došlo v důsledku předávkování metadonem loni o Vánocích, byli obviněni dva zaměstnanci Vězeňské služby. Metadon je syntetický opiát, který se používá při léčbě těžkých závislostí a obvykle se podává perorálně v roztoku. Závažné zdravotní obtíže a v krajním případě úmrtí může způsobit při nesprávném dávkování.

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) dnes kvůli smrti trestance obvinila dva zaměstnance Vězeňské služby, uvedl to server iROZHLAS.cz. Muž loni o Vánocích po záměně vězňů zemřel na předávkování metadonem.

GIBS stíhá strážného a také sestru, která látku pomáhající při odvykání závislosti na heroinu vězňovi podala, uvedl server. Muž odsouzený za porušení zákazu řízení zemřel v pankrácké věznici loni 25. prosince poté, co dozorci zaměnili dva vězně ze stejného patra se stejným příjmením.

„V tuto chvíli je ke zveřejnění pouze to, že věc nebyla uzavřena," řekla serveru mluvčí GIBS Radka Sandorová. Po tragédii skončili mimo službu tři lidé. Vyšetřovatelé si nechali vypracovat zdravotnický posudek, pracovali také s pitevní zprávou.

Trestní oznámení kvůli případu podala i přítelkyně vězně. Personálu věznice vyčítá to, že i když si uvědomil svůj omyl, nepomohl mu.

Témata:  Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vězeňská služba věznice

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy