Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dálnici D5 havarovala tří nákladní auta, dva řiriči jsou těžce zranění

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Beroun - K vážné dopravní nehodě došlo dnes na 30. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň. Při havárii tří nákladních aut se těžce zranili dva lidé, na místě zasahoval vrtulník. Zhruba v 9:00 byl pro dopravu otevřen levý jízdní pruh, v 9:30 byl provoz opět zastaven. Vyprošťuje se kamion.

Jeden z kamionů zastavil v odstavném pruhu kvůli poruše. Následně před ním zastavil další nákladní vůz, jehož řidič vystoupil a šel pomoct svému kolegovi.

"Třetí kamion zřejmě přehlédl odstavený vůz a zezadu do něj narazil. Vlivem nárazu byl kamion odhozen na řidiče kamionu, který stál úplně vepředu a byl tou dobou mimo kabinu," řekla policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

"Jeden muž utrpěl vážné poranění hlavy a po poskytnutí intenzivní lékařské péče byl letecky transportován do Prahy. Druhý muž utrpěl zhmoždění hrudníku a po ošetření byl pozemní cestou transportován do Motola," řekla ČTK mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Policie bude střídavě odklánět dopravu na exitu 28 Bavoryně. Zpět na dálnici se mohou řidiči vracet na 34. kilometru u Žebráku.

Témata:  nehody kamiónů dopravní nehody záchranáři

Aktuálně se děje

8. května 2024 8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy