Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Agresivní řidič vybržďoval auto, v němž byl jeho syn a matka dítěte

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Praha - Městský soud v Praze bude v červnu řešit další kauzu takzvaného vybržďování. Incident se stal na dálnici D1 a je výjimečný. Podle žaloby útočil agresivní řidič (39) totiž záměrně proti autu, v němž cestoval jeho malý syn se svou matkou.

K události došlo v pátek 12. srpna 2016 dopoledne na pražském úseku D1 ve směru na Brno, konkrétně mezi sjezdem na Chodov a výjezdem na Čestlice. Muž ve Fordu Transit údajně opakovaně vybržďoval menší Ford Mondeo, v němž jela vedle řidiče žena a na zadním sedadle cestovalo dítě (4) v autosedačce.

Obžaloba popisuje, že muž nejprve nečekaně předjel těsně před mondeo z prostředního do pravého jízdního pruhu, bezdůvodně snížil rychlost jízdy a začal intenzivně brzdit téměř do úplného zastavení auta, takže řidič mondea musel snížit rychlost až na osm kilometrů za hodinu. Poté tranzit přejel bez blinkru zpět do prostředního pruhu a pokračoval v cestě.

Za dvě minuty prý muž provedl do levého pruhu stejný manévr, mondeo mu uhnulo jinam, ale obžalovaný ho pronásledoval dál a několikrát svůj postup zopakoval. Potom údajně zatelefonoval matce svého dítěte a vyhrožoval jí, že "to do nich napálí".

"Musel si být vědom, že touto úmyslnou riskantní bezohlednou jízdou může způsobit škodu na majetku a ohrozit řidiče a spolujezdce z vozidla Ford Mondeo a že vzhledem k vysoké rychlosti, kterou jsou vozidla oprávněná na daném typu komunikace jezdit, může svým úmyslným jednáním při tak náhlém snížení rychlosti v levém nebo prostředním pruhu zapříčinit havárii nebo dopravní nehodu s těžkými následky na zdraví jiných osob," stojí v žalobě.

Obviněnému muži hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví a za pokus o poškození cizí věci pět až 12 let vězení.

Témata:  dopravní nehody děti

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy