Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na vládní krizi si nyní můžete vsadit

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Na to, jak dopadne současná vládní krize v Česku, si můžete vsadit. Kurz se ovšem mění každou chvíli podle toho, jak politici mění svá stanoviska.

Prezident Miloš Zeman podle bookmakerů přijme demisi vlády. Na tuto možnost vypsali kurzy v rozmezí 1,15:1 až 1,2:1.

Premiérem se podle nich stane předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Na jeho jmenování se kurzy od úterý výrazně snížily, nyní se pohybují od 2,5:1 do 3:1. "Ještě v úterý navečer to vypadalo, že staronovým premiérem zůstane i přes podanou demisi vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) s kurzem 2:1. Aktuálně to vypadá tak, že Sobotka je až třetí vzadu. A možná překvapivým favoritem bookmakerů a sázkařů je Bělobrádek," sdělil ČTK mluvčí Tipsportu Václav Sochor.

Ještě v úterý večer měl předseda lidovců kurz 10:1. Aktuálně klesl u Tipsportu na 2,5:1, u Fortuny na 3:1. Na druhém místě je v Tipsportu předseda ANO a ministr financí Andrej Babiš (2,7:1), u Fortuny je ovšem až třetí (6,5:1). Kurzy na premiéra Sobotku se pohybují od 3,25:1 do 4:1. Šance předsedů KSČM Vojtěcha Filipa (50:1), ODS Petra Fialy a TOP 09 Miroslava Kalouska (oba 100:1) je podle bookmakerů minimální.

Volby jsou zatím vypsány na 20. až 21. října. Na to, že budou předčasné volby, má Tipsport kurz 5,5:1, Fortuna 8:1. "Bookmakeři nepočítají ani s předčasnými volbami, ani s úřednickou vládou," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Na možnost, že by se do vlády dostali komunisté, vypsal Tipsport kurz 10:1. Na to, že vláda zůstane v současném složení, se dá ve Fortuně vsadit za 4,5:1.

Témata:  sázení Pavel Bělobrádek Bohuslav Sobotka demise Sobotkovy vlády

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy