Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok Haška na ČT: Lžete, jsem oběť s je to trapné. Urážky schytala i Merkelová

Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se kvůli fotografii, na které je zachycen s ruskými motorkáři známými jako Noční vlci, dostal do křížku s moderátorem České televize. Obvinil ho ze lži a neodpustil si ani narážky na německou kancléřku Angelu Merkelovou.

Motorkáři z ruského motocyklového klubu Noční vlci, známého vztahy s prezidentem Vladimirem Putinem, nejprve na jihu Polska v bývalém nacistickém vyhlazovacím táboře Osvětim uctili památku obětí fašismu. Odtud se pak vydali do Brna. Šéf klubu Alexandr Zaldostanov je na sankční listině USA i Evropské unie za aktivní podporu ruské anexe Krymu. Průjezdu Evropou se však neúčastní.

„Dnes večer vzdali v Brně na Ústředním hřbitově hold vojákům Rudé armády padlým při osvobození Brna a jižní Moravy ruští, čeští i slovenští motorkáři. Vše proběhlo klidně, důstojně a bez jakýchkoliv problémů. Bylo pro mne silným zážitkem být při tom a společně se poklonit památce padlých s ruským generálním konzulem panem Budajevem. Jsem zvědav, co se zítra dozvím z českých médií," uvedl na sociálních sítích Hašek, přidal také několik fotografií.

Jedna z nich česká média a novináře silně pobouřila. Hašek je na ní zachycen ve společnosti ruských motorkářů, z nichž někteří jsou na sankčním seznamu USA a ke kterým se hrdě hlásí ruský prezident Vladimir Putin. Proč se s nimi nechal vyfotit? Na stejnou otázku se zeptal i moderátor pořadu Události, komentáře. 

"Já jsem se poklonil obětí padlých vojáků Sovětského svazu, kteří padli za svobodu Čekoslovenska, ze svobodu českého a slovenského národa," uvedl v odpovědi Hašek. Dodal, že lidé, kteří do Čech přijeli, "mají pasy a pohraniční kontroly je vpustily do Schengenského prostoru, narozdíl od uprchlíků, které pozvala Merkelová."

Moderátor ale upozornil právě na sankční seznam USA, což Haška pobouřilo: "Pane redaktore, jste Česká televize, ne tiskový orgán americké vlády. Vy lžete divákům. To byli lidé, kteří byli vpuštěni do Schengenského prostoru," naštval se Hašek. To si ale moderátor nenechal líbit: "Vyprošuji si, abyste mi říkal, že lžu," odvětil. Hašek svá slova zmírnil s tím, že pokud nelže, tak fabuluje a podsouvá, nadále si ale stál za svým: "Jsem obětí mediálního lynče a je to trapné," dodal Hašek.

Témata:  Michal Hašek Česká televize

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy