Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slon ve Zlíně vážně zranil seniorku, při krmení ji vtáhl do výběhu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Zlín - Slon z cirkusu zranil ve Zlíně ženu (68), která jej krmila. Seniorka utrpěla velmi vážné zranění. Kriminalisté případ prověřují pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Událost se stala v úterý večer v ulici Výletní, policie o ní informovala dnes. Žena přišla během výstavby vnějšího oplocení zázemí cirkusu k ohradníku se třemi slony, které podle svědků začala krmit.

"Jeden ze slonů ji však chytil chobotem za popruh kabelky, kterou žena pevně držela. Slon ženu za kabelku vyzdvihl do výšky kolem dvou metrů a přes ohradník ji přenesl do výběhu. Popruh kabelky se po chvíli utrhl a žena spadla na trávu ve výběhu," popsala zlínská policejní mluvčí Lucie Javoříková.

5. května se udál incident také v soukromé zoo v obci u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku. Muž si tam chtěl vyfotit lva a do klece mřížemi prostrčil ke zvířeti ruce s fotoaparátem. "Toto gesto se však lvu nelíbilo natolik, že na muže zaútočil. Při napadení utrpěl muž zranění, které si vyžádalo lékařskou pomoc," uvedla mluvčí hradecké krajské policie Lenka Burýšková. Dodala, že samice byla v říji a lev se jí zřejmě snažil bránit. Zraněný muž skončil v nemocnici. "Muž utrpěl vážnější poranění na obou horních končetinách," řekl mluvčí zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

Témata:  napadení zvířaty sloni Zlín

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy