Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Českolipsku láká muž s bílou dodávkou děti do auta. Lidé mají strach

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Česká Lípa - Neznámý muž v bílé dodávce láká děti do auta, rodiče na Českolipsku mají strach.

Jeden případ se stal na sídlišti Špičák v České Lípě. Neznámý muž tam lákal nezletilého chlapce na svezení autem. Chlapce si vyhlédl na autobusové zastávce. Chlapec jeho nabídku odmítl a řidič nakonec odjel. Informace vzbudila na sociálních sítích rozruch.

Tam lidé popsali další případ, který se měl odehrát v Dubé. Chlapce z Chlumu se měl neznámý muž také z bílé dodávky zeptat, jestli chce odvézt. Chlapec k němu údajně nastoupil a nechal se svézt. Pak ale utekl. Školy na českolipsku už rozeslaly rodičům oznámení, aby si děti více hlídali. Některé organizace doporučují rodičům, aby si podobnou situaci s dítětem přímo nacvičily, aby vědělo, jak na nabídku potencionálního pedofila reagovat.

"Policisté nyní oznámení prověřují a ačkoliv se řidič dodávky žádného zjevného protiprávního jednání nedopustil, zkontrolují i záběry městského kamerového systému. Slibují si od nich možnost blíže identifikovat bílé motorové vozidlo, které se mělo po Špičáku v sobotu po obědě pohybovat," říká mluvčí policie Ivana Baláková.

Mohu potvrdit, že jsme v pondělí přijali oznámení o tom, že v sobotu 30. dubna kolem 12.30 nabízel svezení nezletilému chlapci řidič bílého dodávkového vozidla, a to na autobusové zastávce městské dopravy v Žitavské ulici na sídlišti Špičák v České Lípě. Když hoch nabídku odmítl, řidič ho k ničemu dál nepřemlouval ani nenutil a z místa odjel," uvádí mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Neznámý muž byl podle odhadu chlapce ve věku kolem 50 let, štíhlý, ne příliš vysoký a mluvil česky bez cizího přízvuku.

Témata:  krimi pedofilové děti

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy