Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie by měla osvětlit všechny aspekty nahrávek s Babišem, myslí si Telička

Hnutí ANO v Brně: Pavel Tělička, Martin Stropnický a Andrej Babiš
Hnutí ANO v Brně: Pavel Tělička, Martin Stropnický a Andrej Babiš
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Hostem pořadu televize Prima "Partie" byl dnes europoslanec Pavel Telička (ANO). Šéf hnutí ANO Andrej Babiš podle něj chystá kroky v řešení situace kolem odposlechů.

Vnitrostranický kritik Babiše vyzval počátkem měsíce, aby se k nahrávkám jednoznačně postavil. Jeho dnešní schůzka s ministrem financí podle Teličky přinesla "konec, který vzbuzuje pozitivní naladění".

"Diskuse dnes něco osvětlila. (Babiš) uznal, že postupoval nešťastně a že se dopustil chyby," uvedl dále Telička. Už dříve řekl, že s novinářem vicepremiér vůbec neměl mluvit.

Babiš tvrdí, že se stal cílem provokace. Podle Teličky je na místě, aby policie vyšetřila, jak se schůzky s Babiše s novinářem Markem Přibilem odehrály, kdo si nahrávky objednal a proč byly zveřejněny právě nyní.

Větší neshody přineslo podle Teličky během hodinu a půl dlouhé schůzky téma řešení evropských otázek. S Babišem se dohodl, že se znovu sejdou za měsíc, aby vyhodnotili další vývoj. "Diskuse ne ve všem byla jednoduchá, naopak byla polemická. Vyústění přinesla věcné a konstruktivní," uvedl Telička. Upřesnit Babišovy plány ale odmítl.

Telička počátkem května uvedl, že Babiš a vedení médií by měly informovat veřejnost, zda docházelo k jejich ovlivňování z politických důvodů. V prohlášení připomněl, že Babiš se stal politikem mimo jiné kvůli nepřijatelnému stylu vládnutí svých předchůdců. "Právě proto je ale nutné, aby hnutí a jeho představitelé sami dostáli těm nejvyšším nárokům a očekáváním," myslí si místopředseda europarlamentu.

Témata:  Pavel Tělička Andrej Babiš vláda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy