Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smutná zpráva z pražské ZOO: Zemřela samice plameňáka, která tu žila od roku 1965

Lidé, ilustrační fotografie
Lidé, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Pražská zoologická zahrada přišla o své nejdéle žijící zvíře. V sobotu uhynula samice plameňáka kubánského, dožila se téměř 52 let.

"Zamíchaná v hejnu mezi ostatními plameňáky unikala pozornosti návštěvníků a překvapivě o ní nevěděla ani většina pamětníků v zoo. Přesto byla samice plameňáka kubánského, která neměla jméno, jen označení F5 a červený odečítací kroužek FHF na pravé noze, naprosto výjimečná. Ze všech žijících zvířat přišla do Zoo Praha nejdřív," uvedl ředitel zoo Miroslav Bobek.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že uhynula stářím. Zahrada měla samici plameňáka od 5. srpna 1965. Její přesný věk ale neznala, spolu s dalšími šesti jedinci svého druhu byla odchycena na Kubě podle všeho už jako dospělá.

V pražské zoo je nyní nejdéle žijícím zvířetem slonice Gulab, která loni v červnu oslavila padesáté výročí příjezdu do Prahy.

Témata:  Zoo Praha zvířata

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy