Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Noční vlci v sobotu dorazí do Prahy, policie už se připravuje

Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Foto: nwrussia.info

Praha - V sobotu odpoledne projede Prahou motorkářská jízda Nočních vlků, kterou pořádá spolek Red Eyed Ceüe. Akce je povolená, policie se na ni už připravuje.

"Víme o tom, že v sobotu přijedou do Prahy, víme o tom, že se tu budou účastnit některých akcí. Samozřejmě na to budeme dohlížet, především z dopravního hlediska, ale samozřejmě i z úhlu pohledu veřejného pořádku," řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Podle tiskového oddělení pražského magistrátu bude projížďka Prahou pořádaná Red Eyed Ceüe trvat dvě hodiny, uskuteční se mezi 13:00 a 18:00. Trasa povede z Brněnské po magistrále na Václavské náměstí, odkud motorkáři odjedou na náměstí Míru. Poté zamíří na Olšanské hřbitovy. Zastavit se také chtějí u Vítkova.

Podle webu Red Eyed Ceüe je tento český spolek jediným oficiálně spolupracujícím klubem ruských Nočních vlků. Na svém facebookovém profilu uvádí, že kolona Nočních vlků do Česka z Vídně dorazí v 09:00. Po poledni by se ruští motorkáři měli spojit na benzinové stanici v Průhonicích s kolegy z Prahy. Na pietní akt na Olšany chtějí dorazit ve 14:00. Ještě předtím chtějí dvakrát projet Václavským náměstím. Večer pak plánují veřejné setkání s Nočními vlky v Praze 6.

Témata:  "konvoj ""Nočních vlků""" Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy