reklama

Na prvních pěti místech se za Schwarzenbergem objeví místopředsedkyně strany a poslankyně Markéta Pekarová Adamová, poslanec Martin Plíšek, předseda klubu TOP 09 v pražském zastupitelstvu Václav Novotný a poslankyně Gabriela Pecková. Kandidátku ještě musí potvrdit výkonný výbor strany, který bude zasedat 25. května.

Feri se stal v roce 2014 v Teplicích nejmladším radním v historii České republiky. "To bylo rozhodnutí Dominika (kandidovat v Praze), on víceméně přešel do TOP 09 v hlavním městě, kde studuje," řekla ČTK manažerka strany v Ústeckém kraji Radka Ostřížová. Lídra za Ústecký kraj strana teprve bude schvalovat.

Rozdíl oproti původně avizovanému návrhu na pražské kandidátce je na šestém místě, kde namísto Radka Klímy figuruje jméno zastupitele Prahy 6 Jakuba Hrušky. Klíma koncem letošního března po tlaku vlastního zastupitelského klubu rezignoval na funkci starosty Prahy 5.

TOP 09 dostala v posledních volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2013 v Praze nejvíce hlasů. Druhé skončilo ANO, třetí ČSSD a čtvrtá ODS.