Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sto litrů čpavku dnes uniklo z cisterny v Ralsku, oblast je uzavřená

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Stráž pod Rálskem - Rušno měli dnes dopoledne hasiči ve Stráži pod Ralskem. Z cisterny tam uniklo 100 litrů čpavku. Zasahovala dekontaminační jednotka v protichemických oblecích. Místo neutralizovali kyselinou. Policie oblast uzavřela.

Nehoda se stala kolem deváté hodiny přímo před areálem firmy Praktik system, která se zabývá zpracováním a recyklací vyřazených chladících a elektrotechnických zařízení.

Z cisterny uniklo asi sto litrů čpavku a policie vytyčila nebezpečné pásmo. Hasiči pracují v protichemických oblecích ve speciálním režimu. Střídají se u místa úniku a mezitím se sprchují a dekontaminují. Pracují v protichemických oblecích.

Policie místo havárie ohraničila a vytyčila nebezpečný prostor. Odklání i dopravu. Hasiči čpavek neutralizovali kyselinou. Podle jejich odhadů bude zásah trvat asi hodinu a ukončí ho před polednem.

Témata:  havárie chemikálie policie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy