Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do širšího vedení KDU-ČSL se dostal Čunek i Roithová

Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Jiří Čunek /KDU-ČSL/
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - V Praze druhým dnem pokračuje celostátní sjezd KDU-ČSL. Do širšího vedení strany byla zvolena Zuzana Roithová, která neuspěla při kandidatuře na místopředsedkyni. V celostátním výboru zasedne i zlínský hejtman Jiří Čunek, který neúspěšně kandidoval na předsedu.

Lidovci volili 15 členů celostátního výboru v sobotu večer, sjezdová volební komise výsledky oznámila dnes na úvod druhého dne sjezdu.

Funkce ve výboru obhájili například senátor Jiří Carbol, poslanci Vít Kaňkovský a Jaroslav Klaška nebo předseda pražské organizace strany Jan Wolf. Kromě Roithové byly zvoleny další dvě ženy, dosavadní členka výboru Olga Haláková a kroměřížská senátorka Šárka Jelínková. V předsednictvu strany žádná žena zastoupená není.

Do výboru se nedostal poslanec Ludvík Hovorka, který kritizoval dohodnutou volební koalici mezi KDU-ČSL a hnutím Starostové a nezávislí (STAN).

Čunek je v celostátním výboru zastoupen z titulu hejtmanské funkce a ve volbách kandidovat nemusel.

Témata:  Jiří Čunek 1 Zuzana Roithová KDU-ČSL

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy