Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez energií, spustil Zeman při návštěvě Brna

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Prezident Miloš Zeman během dnešní diskuze s jihomoravskými zastupiteli řekl, že by pro zelené aktivisty vytvořil rezervaci bez elektřiny a kanalizace. Zelení aktivisté se dle hlavy státu vyznačují i tím, že požadují výpalné.

Po projevu hejtmana Bohumila Šimka (ANO) a Zemana byl prostor pro dotazy zastupitelů. Po několika dotazech se přihlásil  Lubomír Španěl (SPD-SPO), jestli by Zeman aktivistům sebral řidičák.

Prezident uvedl, že sebrání řidičáků je mírnější varianta, ale navrhoval by krutější v podobě vytvoření rezervace pro tyto zelené aktivisty.

"Rezervaci by tvořila divočina bez elektřiny, kanalizace a vodovodu. Kdyby si chtěli zatopit, museli by pokácet strom. A my bychom pořádali do této rezervace exkurze, abychom zjistili, jak se chovají lidé, kteří dokázali právě zde v Brně otravovat život všem ostatním normálním lidem," uvedl Zeman.

Podle něj se zelení aktivisté vyznačují i tím, že požadují výpalné. "Čili je to 'pokud nedostaneme sponzorský dar, podáme na vás žalobu'. Důkazem jsou Děti země v čele s panem Patrikem (předseda Miroslav Patrik). Podali 26 žalob na dostavbu dálnice D8 v Ústeckém kraji. Výstavba úseku 15 kilometrů proto trvala asi 20 let," řekl Zeman.

Témata:  Miloš Zeman Jihomoravský kraj Brno

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy