Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odejde Kalousek z čela TOP 09? O jeho osudu rozhodnou občané

Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek /TOP 09/
Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek spojuje svou budoucnost s výsledky říjnových sněmovních voleb. O novém vedení bude strana rozhodovat na podzimním sněmu po volbách. Do kampaně TOP 09 vloží 60 až 70 milionů korun. Už se do ní zapojil také čestný předseda Karel Schwarzenberg.

"To samozřejmě záleží na výsledku voleb, teď bych jako správný lídr měl říct, budu kandidovat, protože budeme úspěšní, a úspěšný předseda obhajuje. Já pevně doufám, že takto to bude," řekl v rozhovoru s ČTK na dotaz, zda se bude o nejvyšší stranickou funkci znovu ucházet.

"Pokud by se ale voliči rozhodli jinak, pak by mi to nedalo oprávnění, abych se o to ucházel znovu, takže rozhodnou voliči ve volbách," doplnil.

Kalousek je spokojen s mixem ve vedení strany. "Máme tři místopředsedkyně, jsme strana, která je zásadně proti ženským kvótám, ale na rozdíl od jiných stran, které ty kvóty prosazují, my máme padesátiprocentní zastoupení žen v předsednictvu," konstatoval.

"Velká část kampaně se bude odehrávat na sociálních sítích, protože ten náš potenciální volič je na sociálních sítích přítomen. V horké fázi kampaně budeme používat i plakátovací a billboardové plochy, byť v omezené míře," uvedl Kalousek.

"Pan čestný předseda je pražský lídr a jeho energie je taková, že dokonce je lídrem jednoho z týmů TOP 09, které jezdí po celé republice," uvedl. Vzpomenul, že před prezidentskou volbou, ve které stál Schwarzenberg proti současnému prezidentovi Miloši Zemanovi v druhém kole, se mluvilo i o tom, že je Schwarzenberg o sedm let starší než současný prezident. "Porovnáme-li dnes kondici pana prezidenta s naším čestným předsedou, myslím, že by mu mohl tu kondici závidět kdejaký sedmdesátník," uzavřel.

Témata:  TOP 09 Miroslav Kalousek Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy