Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co bude s vražedkyní Sudků? Vězeňská služba jí není schopna poskytnout sexuologickou léčbu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Vězeňská služba ČR

Praha - Michelle Sudků byla odsouzena k 30 letům vězení za vraždu zákaznice v nákupním centru v Praze. Rozsudek ale není možné vykonat, protože Vězeňská služba (VS) není schopna poskytnout ženě sexuologické léčení.

Za ubodání zákaznice a pokus o vraždu dívky v kavárně na Újezdě uložil soud Sudků kromě vězení také ústavní psychiatrické a sexuologické léčení.

Podle serveru SeznamZprávy ale vězeňská zdravotnická zařízení nemají pro sexuologickou léčbu žen akreditaci. Vězeňská služba proto soud požádala o stanovisko, jak situaci vyřešit.

"V této věci jednáme, zatím nemáme nové informace," řekl mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci. Předseda trestního senátu Stanislav Králík, který ženu odsoudil, konzultuje věc s dalšími orgány.

Sudků loni v červenci poté, co byla propuštěna z psychiatrické nemocnice v Bohnicích, ubodala zákaznici obchodního centra na pražském Smíchově. Podle verdiktu se chtěla lékařům pomstít za to, že ji z léčebny propustili a zajistit si další pobyt v zařízení.

Témata:  vězeňská služba Praha Michelle Sudků věznice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy