Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž udusil kamaráda čajovým sáčkem, důvodem zřejmě byly nesplacené dluhy

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ostrava - Jozef Škvarka dostal za vraždu kamaráda 12 let vězení. Loni v únoru ve Frýdku-Místku ho škrtil a nakonec napadenému bezdomovci, když upadl do bezvědomí, vložil do krku sáček se sypaným čajem. Verdikt vynesl Krajský soud v Ostravě.

Právě sáček v krku byl podle znalců s největší pravděpodobností příčinou smrti. "Tím mu znemožnil dýchání," řekla dnes soudkyně.

Událost se stala loni v únoru v zahradní chatce ve Frýdku-Místku. Bezdomovec v ní bydlel a Škvarka ho tam navštěvoval. V osudný den spolu popíjeli alkohol, pak se začali hádat. Příčinou byly peníze, které prý Škvarkovi jeho kamarád dlužil.

Škvarka se k vraždě přiznal. Při vyměřování trestu k této okolnosti soudkyně přihlédla. Naopak muži původem ze Slovenska přitížilo, že se po vraždě choval racionálně. Z chatky, kde bezdomovec žil, ukradl mobilní telefon, dámské kolo a motorovou pilu. Vše pak odnesl do zastavárny.

Krátce po vraždě se přidal k cirkusu a několik měsíců s ním cestoval po Česku a Slovensku. Policie jej zatkla při zastávce v Praze.

Témata:  vražda bezdomovci Ostrava krimi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy