Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš se pustil do vládních kolegů. Lidovci a "socani" rozdávají z toho, co není, zuří

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Kampaň před volbami do Poslanecké sněmovny se naplno rozjela. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se pustil do svých vládních kolegů z ČSSD a KDU-ČSL. Ti prý rozdávají, i když není z čeho. Správný recept na hospodaření státu je dle Babiše řídit ho jako firmu.

“Naše politika má jednu jistotu. Vždy, když je z čeho rozdávat, přijdou lidovci a socani a rozdají i to, co neexistuje. Pak musí přijít někdo, kdo to dá dohromady. A když se to dá dohromady, zase přijdou lidovci a socani a…” napsal mi Robert Inneman," zveřejnil včera na svém Facebooku bývalý šéf státní kasy Andrej Babiš.

S výrokem komentujícího souhlasí, ač je s oběma stranami ve vládní koalici. "Docela přesně popsal to kolečko. Akorát že je to ještě trochu horší. Oni rozdávají, i když není z čeho. Proto třeba pan Sobotka, když dělal ministra financí, zadlužil naši zemi o 400 miliard korun," dokládá.

Sociální demokraty pokládá už z principu za rozpočtově nezodpovědnou stranu, která před volbami slíbí úplně všechno. Sám Babiš však v návrhu na rozpočtové výdaje pro rok 2018 počítá s deficitním rozpočtem.

"Já jako ministr financí, jsem celou dobu ctil pravidlo řádného hospodáře: dokud něco nevydělám, nemůžu to utratit. No a ve srovnání s rokem 2013 jsem vybral o stovky miliard korun víc na daních a odvodech. Takže jsme mohli zvýšit důchody a platy těm nejdůležitějším profesím jako jsou hasiči, policisté, učitelé, sociální pracovníci," píše Babiš. 

Dodává, že i když ANO nejsou "socialisti", tak udělalo ty nejsociálnější kroky. "A to jen díky tomu, že jsem své ministerstvo řídil jako firmu," domnívá se Babiš. Ministerstva, kterých se však dané oblasti týkají, však spadají pod ČSSD - na vnitru sedí Milan Chovanec, na školství Kateřina Valachová a na sociálních věcech Michaela Marksová.

Témata:  Andrej Babiš Sociální demokracie (SOCDEM) KDU-ČSL

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy