Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman navštívil Klausovu narozeninovou párty. V projevu se navezl do vlády a EU

Návštěva prezidenta republiky Miloše Zemana v Karlovarském kraji
Návštěva prezidenta republiky Miloše Zemana v Karlovarském kraji
Foto: www.hrad.cz

Praha - Na narozeninovou oslavu bývalého prezidenta Václava Klause v pondělí dorazil také současný prezident Miloš Zeman. Klause označil za jediného pravicového politika, kterého má rád. Současná česká vláda je prý "poděl.ná" z Evropské unie.

Bývalý prezident Václav Klaus slavil v pondělí své 76. narozeniny. Oslava se konala v sídle Institutu Václava Klause na pražské Hanspaulce. Mezi hosty byla kromě Petra Nečase, Petra Macha (Svobodní) a Jany Bobošíkové také současná hlava státu Miloš Zeman. 

"Jsem levicový politik, který nesnáší pravici s jedinou výjimkou, a tato výjimka se jmenuje Václav Klaus. Ale ještě více nesnáším lidi, kteří nejsou ani levice, ani pravice," pronesl na oslavě svého tehdejšího rivala Zeman.

"Kdysi byl docela hezký bonmot, který říkal: „Ten, kdo o sobě tvrdí, že není ani levicový, ani pravicový, je levičák.“ A já jsem tento bonmot docela s radostí přijal. Ale někdy mám dojem, že jsou opravdu věci, které jsou nad tímto klasickým staletým rozdělením, a tahle věc se jmenuje obrana národních zájmů," pokračoval ve svém projevu, který zveřejnil na svém webu Hrad. 

Zeman si rýpl do končícího kabinetu Bohuslava Sobotky. "Já se budu ptát, zda je přítel českých národních zájmů a obávám se, že pod tlakem Evropské unie, který stále sílí, naše vláda tomu teď bude chvilku vzdorovat, hrdě vzdorovat před volbami, aby se pak podělala po volbách a právě proto je zapotřebí dát dohromady lidi, kteří se nepodělají," uvedl Zeman. 

Na zahradní oslavě byl přítomen i bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt, hudebník Ondřej Hejma nebo kardinál Dominik Duka.

Témata:  Miloš Zeman Václav Klaus EU

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy