Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté vyšetřují smrt ženy v Dobřichovicích, senior z Prostějova byl obviněn z braždy

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha/Prostějov - Policistí vyšetřují vraždu v Dobřichovicích u Prahy, na místě zadrželi podezřelého mladíka (18). Jde o syna mrtvé ženy. Ke zločinu došlo nedávno také na Olomoucku.

K události došlo v Dobřichovicích v rodinném domku. "18letý syn zřejmě způsobil bodná poranění své matce, která na místě svým zraněním podlehla," řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Policie případ vyšetřuje jako vraždu, podezřelý je zadržen. "Obvinění mu zatím sděleno nebylo, budou následovat výslechy," doplnil Truxa.

Kriminalisté dnes obvinili z vraždy v Prostějově seniora (76). Podle policie v polovině června zavraždil svou o tři roky mladší ženu.  "Muž je podezřelý z toho, že 18. června tohoto roku v jednom z bytů v Prostějově fyzicky s nožem v ruce napadl svou o tři roky mladší manželku a ta na následky těžkého poranění zemřela. Muž se následně pokusil spáchat sebevraždu ... Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že vraždou vyvrcholily déletrvající manželské neshody," uvedla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Muž se podle policie doznal. Je stíhán vazebně, dodala mluvčí. Hrozí mu deset až 18 let vězení.

V Olomouckém kraji jde letos podle informací ČTK o čtvrtý případ vraždy či pokusu o ni.  Loni se v Olomouckém kraji stalo šest vražd a kriminalistům se podařilo všechny objasnit.

Témata:  krimi vražda Středočeský kraj

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 8:45

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy