Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drahoš poděkoval lidovcům a Starostůmza podporu, dál ale chce být nestranický

Jiří Drahoš
Jiří Drahoš
Foto: Akademie věd ČR

Praha - Prezidentský kandidát Jiří Drahoš si váží podpory od KDU-ČSL a Starostů, chce ale zůstat nestranickým kandidátem.

"Jsem rád, pokud kdokoli ocení moji dosavadní práci, poselství, s nímž usiluji o funkci či morální zásady, které zastávám. Ať je to demokratická politická strana či kterýkoli občan naší země," uvedl Drahoš v reakci na úterní oznámení předsedů lidovců a Starostů Pavla Bělobrádka a Petra Gazdíka, že navrhnou svým stranám, aby podpořily Drahoše.

"To samozřejmě nic nemění na tom, že nadále nejsem a nebudu kandidátem žádné jednotlivé politické strany či uskupení, o podpoře s politickými subjekty nevyjednávám a ani o ni aktivně neusiluji," dodal bývalý předseda Akademie věd.

O úřad hlavy státu se chtějí ucházet také například textař a podnikatel Michal Horáček, lékař a aktivista Marek Hilšer, podnikatel Igor Sládek či exšéf mladoboleslavské automobilky Škoda Auto Vratislav Kulhánek (za ODA). O svůj druhý mandát bude usilovat také současný prezident Miloš Zeman.

Témata:  Jiří Drahoš prezident ČR koalice KDU-ČSL a STAN

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy