Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zdrogovaný řidič na D1 vysypal náklad vína, teď mu hrozí vězení

Nehoda nákladního vozu na D1
Nehoda nákladního vozu na D1
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Řidiči kamionu, který ve čtvrtek vysypal na dálnici D1 náklad krabicového vína, hrozí až pět let vězení. Muž usedl za volant pod vlivem drog, dle policie měl pozitivní test na amfetamin a metamfetamin.

Nehoda se stala ve čtvrtek po 06:00. Muž (48) vyjel kolem 142. kilometru D1 směrem na Prahu mimo komunikaci, u nákladní soupravy se protrhla boční stěna a náklad se vysypal na dálnici. Kamion zastavila policie až na 111. kilometru dálnice.

Nákladní souprava složená z tahače a návěsu měla českou registrační značku. Řidič s ní jel z Maďarska. Z místa nehody odjel bez zastavení, přestože poškozená konstrukce návěsu přesahovala obrysy vozidla. Při nehodě vznikla škoda za 270.000 korun.

"Policisté řidiče zadrželi a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Témata:  nehody kamiónů drogy krimi

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy