Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Znojemsku hořelo 30 hektarů pole, zasahovaly desítky hasičů

požár
požár
Foto: Pixabay

Hostěradice (Znojemsko) - Požár zasáhl dnes odpoledne odhadem až 30 hektarů pole i přilehlý remízek se stromy u obce Hostěradice na Znojemsku.

Hasiči vyhlásili III. stupeň požárního poplachu. K boji s ohněm vyjelo 15 jednotek zhruba se 70 hasiči, řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš. Podle něj pomáhal hasit i vrtulník. Nikdo se nezranil. Příčinou vzniku požáru jsou žňové práce. Škoda na obilí je 110.000 korun, na remízku se musí vyčíslit, doplnil Jirouš.

Požár podle Jirouše vznikl při žních. Hasiči dostali požár do dvou hodin pod kontrolu a od 18:30 už ho dohašují. "Kyvadlově jsme dopravovali vodu k požářišti pomocí cisteren a vrtulníku. Bude nařízený dohled místa," uvedl Jirouš.

Podle něj pomohli zabránit šíření požáru i zemědělci, kteří pole orali traktory. Zásah totiž komplikoval vítr. "Podařilo se však zabránit tomu, aby oheň přeskočil dál," doplnil mluvčí.

Témata:  Znojmo požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy