Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silné bouřky napáchaly problémy na Olomoucku, v kempu spadl strom mezi stany

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Olomouc/Prostějov - V pondělí večer zasáhly Hanou silné bouřky, hasiči na Prostějovsku a Olomoucku zasahovali u 117 událostí. V kempu v nedalekých Mostkovicích při bouřce spadl strom mezi stany.

"Od pondělních 23:00 do dnešního rána se situace na Prostějovsku postupně stabilizovala. Voda ze sklepů začala opadat nebo ji hasiči odčerpali. Do půlnoci se podařilo vyřešit veškeré události, které nám byly v průběhu podvečera oznámeny na naše operační středisko," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Ve Smržicích na Prostějovsku, kterými se po vydatném dešti prohnal proud vody, hasiči nechali preventivně stovku pytlů s pískem pro případ, že by voda opět začala stoupat.

K prvním událostem, které měla na svědomí bouřka, hasiči na Prostějovsku vyjížděli v pondělí zhruba v 18:30. "Za následujících pět hodin hasiči řešili 117 událostí, v terénu byly nasazeny dvě profesionální jednotky a 18 jednotek sborů dobrovolných hasičů z Prostějovska a Olomoucka. Tento počet událostí řeší hasiči v Olomouckém kraji běžně za týden," uvedla Hacsiková.

V Prostějově v pondělí večer přívaly vody zasáhly několik ulic, kde hasiči čerpali vodu ze sklepů. V Mostkovicích kroupy rozbily střechu domu ve výšce sedmi metrů, kterou hasiči s pomocí výškové techniky na dvou místech provizorně opravili. "Nikdo nebyl naštěstí zraněn," podotkla mluvčí.

Bouřka se v pondělí večer z Prostějovska přesunula na Olomoucko. "Hasiči odstraňovali spadlé stromy a větve v Příkazích a v Doloplazech ve směru na Kocourovec. Nemuseli řešit žádné čerpání vody," dodala Hacsiková.

Témata:  bouřky Prostějov Olomoucký kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy