reklama

Osmdesát procent dospělých současně přiznává, že se občas neubrání strachu o své ratolesti. Ukázal to průzkum společnosti NMS Market Research.

Mezi tábory se těší oblibě zejména sportovní (56 procent), skautské (41 procent) nebo jazykové (27 procent). Za týden na táboře je 58 oslovených rodičů ochotno zaplatit až 5000 korun, 17 procent dotázaných je připraveno i na vyšší výdaje. Česká rada dětí a mládeže přitom nedávno na základě průzkumu mezi pořadateli uvedla, že letní tábory pro děti v Česku trvají průměrně deset dní a rodiče za ně zaplatí zhruba 3256 korun.

Při výběru tábora je nejdůležitějším kritériem bezpečné místo, na kterém záleží 65 procentům respondentů. Zda na tábor jedou i kamarádi dítěte, zajímá 62 procent lidí.

"Ženy se při rozhodování řídí i zkušenostmi svých známých a raději své děti posílají na menší tábory s individuálnějším přístupem. Oproti tomu tatínkové mají v oblibě větší tábory se širším kolektivem. Pro mladší rodiče jsou důležité i webové stránky tábora a recenze. Zároveň dávají přednost táborům, které jsou v dojezdové vzdálenosti od města," uvedli autoři průzkumu.

Dospělí rádi vzpomínají také na celotáborové hry, noční bojovky, puťáky i táborovou stravu. Naopak nejméně populární byl ranní budíček, který vadil 42 procentům oslovených, a rozcvička, která si nezískala oblibu 30 procent účastníků průzkumu.