reklama

Krátce po 11:00 se k místu přepadení v Opletalově ulici sjelo několik houkajících policejních aut, vzápětí také záchranáři. Policisté ulici částečně uzavřeli, okraje ulice hlídali zakuklení policisté se samopaly.

Záchranáři nejprve z budovy, kde sídlí také pojišťovna a půjčovna aut, odvezli na pojízdných nosítkách zraněného muže, který byl pravděpodobně napojen na přístroje, které monitorovali činnost orgánů. Později byl z budovy na nosítkách vyvezen další muž, který měl na krku zpevňující límec.

Kriminalisté na místě pracovali zhruba tři hodiny. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka nyní budou vyhodnocovat důkazy a výpovědi svědků. Vyslechnout budou muset také oba zraněné muže. 

Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové šlo o potyčku mezi dvěma muži. "Dvě minuty po jedenácté jsme dostali tísňovou výzvu od policie, která nás žádala o součinnost v ulici Opletalova," řekla.

Jeden z mužů je postřelený, druhého lékaři odvezli s bodným poraněním. U postřeleného muže nastala na krátkou dobu srdeční zástava, záchranářům se ho ale podařilo oživit. 

Muž podezřelý z přepadení ale později zraněním podlehl. Mohu potvrdit, že podezřelý zemřel v nemocnici," řekl večer Daněk na dotaz ČTK. Neupřesnil, zda muž podlehl střelnému nebo bodnému poranění.

Podle pracovnice pojišťovny muž ozbrojený nožem v obchodě se zbraněmi zranil nožem prodavače, jeho kolegyně následně útočníka postřelila.