Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapec z plzeňského babyboxu zemřel, matce hrozí výjimečný trest

Babybox
Babybox
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Plzeň - Policie obvinila z vraždy matku (30) chlapce, který byl v neděli nalezen v plzeňském babyboxu. Ženě hrozí až výjimečný trest.

Dítě zemřelo v pondělí, lékaři u něj zjistili závažná poranění, která nemohla vzniknout při porodu, ale pouze úmyslným cizím zaviněním. 

Dítě bylo v babyboxu plzeňské polikliniky nalezeno v kritickém stavu v neděli brzy ráno. Podle předchozích informací mělo na těle podlitiny. Policisté proto začali prověřovat dění kolem babyboxu a vypátrali matku dítěte, kterou po smrti chlapce obvinili z vraždy.

Žena podle vyšetřovatelů své těhotenství tajila, dítě porodila doma v koupelně. "Bezprostředně po porodu se za použití hrubého násilí chlapečka snažila usmrtit, kdy ji však v koupelně vyrušila její matka, která o těhotenství své dcery do té doby neměla tušení," uvedla na policejním webu mluvčí Markéta Fialová.

Do plzeňského babyboxu byli v neděli během tří hodin vloženi dva chlapci. Druhé dítě je v pořádku. První novorozenec byl zabalený v županu, druhý do zbytků šedého svetru, jinak nahý.

Témata:  BabyBox vražda krimi

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy