Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidovce v Praze povede do voleb Daniel Herman

Daniel Herman
Daniel Herman
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha – Kandidátku KDU-ČSL v Praze povede stávající ministr kultury Daniel Herman, dvojkou bude starosta Prahy 7 Jan Čižinský. 

Lidovci měli původně jít lidovci do říjnových voleb v koalici s hnutím Starostové a nezávislí (STAN) a lídrem měl být předseda hnutí a místopředseda Sněmovny Petr Gazdík. Koalice se ale rozpadla.

Herman věří, že křesťanskodemokratická politika Prahu získá. Čižinský by se chtěl ve vysoké politice zasadit zejména o zlepšování ovzduší ve městech a o zvýšení platů ve školství nejméně o třetinu.

Na pražské listiny lidovců se také objeví dlouholetí zastupitelé Marián Hošek a Daniela Rázková a tlumočník a průvodce Josef Hayato Okamura, bratr lídra hnutí Svoboda přímá demokracie Tomia Okamury. Do Sněmovny se budou v Praze za KDU-ČSL snažit dostat také náměstek ministra zdravotnictví Tom Philipp, zastupitel Pavel Mareš nebo zástupci starosty Kamil Vavřinec Mareš a Vít Šolle.

„Pražská městská organizace KDU-ČSL je připravena svou kandidátkou v čele s ministrem kultury Danielem Hermanem a nejoblíbenějším pražským starostou Janem Čižinským z Prahy 7 nabídnout Pražanům klidnou, pracovitou a roky prověřenou sílu, tedy jistotu volby bez rizika zklamání," uvedl předseda pražské lidovecké organizace, městský radní Jan Wolf, jenž kandiduje z posledního 36. místa.

Témata:  KDU-ČSL Daniel Herman Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy