Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama v Olomouci: Muž ohrožoval zbraní hosty tamní restaurace

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - S revolverem v ruce ohrožoval ve čtvrtek odpoledne jednapadesátiletý muž hosty restaurace v Bořivojově ulici v Olomouci.

Byl silně podnapilý, zadrželi ho strážníci. Muž jim vzduchový revolver i nůž dobrovolně vydal, skončil v rukou policie. Informovali o tom mluvčí strážníků a policie.

Událost se odehrála kolem 17:00, na místo strážníky zavolali přes tísňovou linku svědci. "Na místo byla okamžitě vyslána hlídka, která po příjezdu od oznamovatelky zjistila, že muž hostům vyhrožoval újmou na zdraví se zbraní v ruce a následně odešel směrem k ulici Boleslavova," uvedl mluvčí olomoucké městské policie Petr Čunderle.

Muže zde strážníci dostihli, na výzvu však nereagoval a pokračoval dál v chůzi. "Zastavil se až ve chvíli, kdy strážník použil donucovací prostředek - hrozbu namířenou služební zbraní," uvedl mluvčí strážníků. Muž poté hlídce sdělil, že zbraň má v batohu, který následně položil na chodník. V něm se nacházel také nůž.

Podle policejní mluvčí Ireny Urbánkové jednapadesátiletý muž nejprve slovně napadal dvaadvacetiletou ženu a mával přitom kolem sebe na veřejnosti zbraní. Policisté mu naměřili 3,3 promile. Případ policisté i nadále vyšetřují.

Témata:  krimi Olomouc zbraně

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy