Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidovci představili své priority do voleb, jejich symbolem je dům pro tři generace

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Zástupci vedení KDU-ČSL dnes na tiskové konferenci představili své priority po sněmovní volby. Důraz chtějí klást na rodinu, důraz na vzdělávání a inovace nebo péči o krajinu a zemědělskou půdu. 

Předseda strany Pavel Bělobrádek uvedl, že symbolem lidoveckého programu je dům pro tři generace, pod jehož jednu střechu patří děti, rodiče i prarodiče.

Aktuální program podle něj vychází z dlouhodobého programu KDU-ČSL, kde je v centru pozornosti rodina a podpora pracujících rodičů. Strana chce voliče přesvědčit i důrazem na vzdělávání a inovace nebo na péči o krajinu a zemědělskou půdu.

Lidovci by chtěli také zvýšit platy učitelů. „Bez kvalitního učitele nemůže být kvalitní vzdělávání," poznamenal Bělobrádek. Dodal, že za zásadní lidovci považují ukotvení v Evropské unii a v Severoatlantické alianci.

Voliče bude chtít strana přesvědčit také podporou dostupného bydlení. Přes Státní fond rozvoje bydlení by chtěli nabídnout obcím peníze na výstavbu bytů s regulovaným nájemným.

Lidovci už na začátku srpna představili volební heslo Zodpovědně, současně oznámili volební lídry, kterými jsou především současní poslanci. Původně chtěla jít strana do voleb společně s hnutím Starostové a nezávislí, chystaná koalice ale padla kvůli obavě z nedostatku hlasů.

Témata:  KDU-ČSL Pavel Bělobrádek EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy