reklama

Podle Kahouna se dopustila pomluvy a křivého obvinění, když o něm tvrdila, že vydělal na úkor státu při privatizaci služebních bytů. Píše o tom dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Spor mezi Kahounem a ministerstvem se týká prodeje domů se služebními byty v pražských Radlicích zaměstnancům ČSSZ. Dva z bytů zprivatizovali Kahoun a jeho tehdejší náměstek Karel Chod.

Letos v květnu podal resort práce na Kahouna s Chodem trestní oznámení, protože podle něj nemovitosti prodali, aniž je předem nabídli jiným organizacím státu. Budovy navíc vedení ČSSZ nechalo špatnou rekonstrukcí zchátrat, čímž snížilo jejich prodejní cenu, tvrdí ministerstvo. Ministryně Marksová v červenci řekla deníku Právo, že postup při privatizaci považuje za "neuvěřitelnou drzost."

Kahoun i Chod obvinění odmítají. "Nechápu, jak může ministryně takovou informaci pouštět ven, aniž ví, zda bude vzneseno nějaké obvinění," řekl Kahoun MfD. Na Marksovou proto podal trestní oznámení pro pomluvu a křivé obvinění. Podobný krok zvažuje i Chod.