Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Všichni Češi zranění při nehodě autobusu v Itálii jsou už doma

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Všichni zranění z autobusu, který 4. srpna havaroval na severu Itálie, byli již převezeni z tamních nemocnic do Česka. Cestovní kancelář Mayer & Crocus začala lidem vracet plnou cenu zájezdu, případné odškodnění či úhradu nákladů transportu bude řešit s pojišťovnou.

V neděli přijela poslední z nich, průvodkyně cestovní kanceláře. "Řada lidí měla podobná zranění, naštíplé či zlomené obratle," sdělil Petr Majer, majitel cestovní kanceláře Mayer & Crocus.

Řidič při nehodě zemřel. Příčinu neštěstí, které se stalo v malé obci Ronzone mezi Bolzanem a Trentem, zatím vyšetřovatelé nezveřejnili. Autobus s řidičem byl najatý od dopravní agentury. Cestovní kancelář ho využívala pravidelně bez jakýchkoli špatných zkušeností.

Jeden z cestujících, který je povoláním automechanik, popsal, že autobus jel se zařazeným druhým rychlostním stupněm. Při přeřazení na třetí stupeň se údajně něco stalo. Následně řidič vozidlo strhl do protisvahu.

Témata:  nehody autobusů Itálie Češi Autobusy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy