Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Europoslanec Telička se nezapojí do volební kampaně hnutí ANO

Hnutí ANO v Brně: Pavel Tělička, Martin Stropnický, Radim Jančura a Andrej Babiš
Hnutí ANO v Brně: Pavel Tělička, Martin Stropnický, Radim Jančura a Andrej Babiš
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pavel Telička se nezapojí do volební kampaně hnutí ANO, na jehož kandidátce byl jako nestraník zvolen do Evropského parlamentu. Do programu podle svých slov několik příspěvků poslal, neví ale, zda byly zohledněny.

"V tuto chvíli vidím, že kampaň se rozběhla, a nemám ten pocit, že by byla poptávka a ani já s tím nepočítám," řekl Telička o svém zapojení do kampaně.

ANO zveřejní svůj volební program v neděli a Telička podotkl, že jako nestraník ho předem k dispozici nemá. "Já jsem před řadou měsíců dával své teze do několika částí programu. Tu zpětnou vazbu nemám, takže uvidíme, jak se případně promítnou nebo nepromítnou," řekl.

O směřování ANO v evropské politice nemá přesné informace. "Já vám to řeknu zcela otevřeně, že já v tuto chvíli přesně nevím," řekl na dotaz, co mohou v této oblasti voliči od hnutí a jeho předsedy Andreje Babiše čekat.

Telička a Babiš se v několika oblastech neshodují. Například v otázce zavedení společné evropské měny v Česku. Zatímco Babiš ji odmítá a označuje euro za neúspěšný projekt, Telička je dlouhodobý stoupenec eura. Dnes odmítl také názor, že zachování národní měny poslouží Česku jako nástroj pro vyšší konkurenceschopnost ekonomiky.

Témata:  Pavel Tělička Hnutí ANO Andrej Babiš

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy