Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah z Klánovického leda se odvolal proti 25 letům vězení, chtěl by doživotí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Vrah z Klánovického lesa výjimečný trest 25 let vězení pokládá za nedostatečný, podal proto odvolání ve svůj neprospěch. Chce doživotí. Z justiční databáze vyplývá, že pražský vrchní soud se bude kauzou zabývat 20. září.

Vedle Olřicha Konráda (51) se proti nepravomocnému verdiktu odvolala také manželka hledače pokladů, kterého v Klánovicích zavraždil. Naopak státní zástupkyně, která pro obžalovaného navrhovala odnětí svobody v rozmezí 25 až 30 let, nakonec možnost podat odvolání nevyužila.

Konrád žádá doživotí především kvůli své neutěšené finanční situaci. V dopise adresovaném soudkyni napsal, že jeho další život na svobodě nemá smysl, protože po případném propuštění z dlouhodobého výkonu trestu nebude mít kde bydlet, nebude se mít na koho obrátit a bude muset znovu řešit existenční problémy včetně svých exekucí.

K vraždě v lese, která se stala v červnu 2014, se recidivista po dopadení policií přiznal. Amatérského hledače s detektorem kovů zastřelil, protože se muž shodou náhod dostal do okolí skrýše, v níž si Konrád schovával lup z desítek krádeží v rodinných domcích.

Výjimečný trest dostal nejen za tento skutek, ale také za dřívější postřelení dalšího muže, za vloupání a nedovolené ozbrojování. Podle znalce je Konrád nenapravitelný.

Témata:  vražda soudy Praha

Aktuálně se děje

7. května 2024 16:04

Čínští hackeři zaútočili na britské ministerstvo. Si Ťin-pching je právě v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy