reklama

Lhůta pro registraci končí v pátek. Ještě dnes mohly strany chyby na kandidátkách opravovat.

Největší výběr budou mít lidé v Praze, kde se přihlásilo 29 uskupení. V hlavním městě bylo vyzváno k opravám pět uskupení, která již všechny zjištěné vady odstranila, sdělila ČTK Jana Masopustová z pražského magistrátu. Ve středních Čechách podle mluvčího Pavla Lochaře byly opraveny dvě kandidátky z 26 předložených.

Jihočeský krajský úřad už zaregistroval všech 25 přihlášených stran a hnutí, které podaly kandidátní listiny do parlamentních voleb. V Karlovarském kraji museli opravovat jedinou z 21 kandidátek, podobně v Libereckém kraji je připraveno k registraci všech 24 kandidátek, uvedla Pavlína Kroupová z krajského úřadu.

V Olomouckém kraji byl k opravě vyzván předkladatel jedné z 25 kandidátek. "Vyzývali jsme ho minulý týden a výsledek, jestli problém byl vyřešen, bude znám v pátek," řekl ČTK Peter Garláthy z krajského úřadu. Podobně v Moravskoslezském kraji byla opravována jediná kandidátní listina z 26 předložených. Ve Zlínském kraji bude v pátek zaregistrováno 24 podaných kandidátek. "Nikoho jsme nevyřadili," uvedla mluvčí hejtmanství Renata Janečková.