Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvou lupičům hrozí 10 let vězení, jejich útoky byly zákeřné a surové

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Ostrava - Kriminalisté dopadli dva pachatele loupeží, které se letos odehrály v Ostravě. Oběma hrozí až desetileté vězení

Kriminalisté dopadli cizince (44), který si v únoru letošního roku pro svůj útok vyhlédl mladíka (26), jenž převážnou část noci popíjel v baru. Když okolo 03:15 vystoupil z tramvaje v části Hulváky a upadl na zledovatělé silnici, muž toho využil, mladíka ze zadu napadl a udeřil do obličeje. Posléze mu ukradl mobil a utekl.

Pachatel další loupeže útočil letos v červnu. Okolo 04:30 na Havlíčkově nábřeží tři pachatelé oslovili staršího muže (52).

"Oběť vyšla vstříc jejich požadavku a v době, kdy předala jednomu z mužů mince, byla fyzicky napadena. Konkrétněji byl muž podezřelými povalen na zem a kopán, načež se pachatelé zmocnili jeho peněženky s doklady, financemi i platební kartou," uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Policie zatím obvinila jednoho z agresorů a dále pokračuje ve vyšetřování.

Témata:  krimi přepadení loupež Ostrava Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy