Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehody trápí první zářijový víkend: Na Brněnsku čtyři zranění, z toho dvě děti

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Brno/Kuřim - Dnešní nehoda osobního auta u Pohořelic na Brněnsku si vyžádala čtyři zraněné. Jsou meizi nimi i dvě děti (7 a 9), jedno z nich transportoval vrtulník do Dětské nemocnice v Brně. Na jižní Moravě dnes také havaroval autobus.

Na jižní Moravě dnes vydatně prší. Havárie u Pohořelic se stala před 11:30, za volantem seděl 41letý muž. "Po smyku na mokré vozovce sjelo vozidlo mimo vozovku a otočilo se přes střechu," popsala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Silnice číslo 53, která od Pohořelic vede na Znojmo, byla kvůli havárii uzavřená.

Bez zranění se obešla ranní nehoda autobusu východočeského dopravce, který vezl turisty z dovolené v Chorvatsku. Poblíž Kuřimi na Brněnsku, kde silničáři opravují most, se 59letý šofér dostatečně nevěnoval řízení. Namísto toho, aby odbočil na objížďku vedoucí souběžně se silnicí, prorazil zábrany a skončil na staveništi. Poničený autobus museli vyprostit hasiči.

Témata:  dopravní nehody nehody autobusů Jihomoravský kraj Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy