Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za znásilnění nezletilého dostal muž z Břeclavi trest 2,5 roku vězení

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Brno - Muž z Břeclavi, který znásilnil nezletilého chlapce a další zneužil, si má odsedět 2,5 roku ve vězení. Dnešní verdikt Krajského soudu v Brně zatím není pravomocný. Jeho součástí je i ústavní sexuologická léčba.

Muže obžaloba viní ze zneužívání, znásilnění a navazování nedovoleného kontaktu, trestných činů se dopustil mezi lety 2011 a 2016. Jak už dříve uvedla státní zástupkyně Iveta Eichlerová, muž jednoho chlapce vylákal do sklepa panelového domu, kde s ním měl anální styk. Dalšího prý osahával na chodbě domu.

Po dalších několika nezletilých požadoval přes sociální síť fotografie, kde jsou nazí. Některým také poslal foto svého přirození.

Muž u soudu vypovídat nechtěl, předseda senátu ale přečetl výpověď obžalovaného na policii. Podle ní si nezletilý chlapec sám svlékl kalhoty, muž ho údajně k ničemu nenutil.

Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání, řekla ČTK mluvčí soudu Eva Sigmundová.

Témata:  pohlavní zneužívání dětí soudy Brno

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy