reklama

Podle obžaloby peníze lákala od muže (60) od března 2013 do prosince 2014. Seznámila se s ním přes webový portál, na kterém se poskytují erotické služby, později se ale domluvili na tom, že budou komunikovat přímo.

Žena po muži podle obžaloby začala peníze lákat pod různými záminkami, například na operaci kolena, výživu kočky, zálohu na koupi auta. "Povídala mu, že má dostatek finančních prostředků, ale že ty jsou nějakým způsobem blokovány. Takže on jí poskytoval finanční prostředky na to, aby byly odblokovány, v podstatě šlo o kolotoč," uvedl státní zástupce Ivan Hrazdira.

Muž pracoval jako finanční ředitel, peníze ženě posílal z účtu firmy, kde pracoval, v Norsku za to dostal tři roky vězení. Podle ženiny obhajoby chtěl prostřednictvím Havířové "vyprat" peníze, které zpronevěřil.

"Přistoupila jsem na nějaký údajný obchod, nenapadlo mě, že by ty peníze mohly pocházet z trestné činnosti," uvedla ve své závěrečné řeči Havířová. Podle obhajoby tak nešlo o podvod, ale o legalizaci výnosu z trestné činnosti. Tomu ale soud neuvěřil. "Jednoznačně šlo o zločin podvodu, věděla od začátku, že to poškozenému nikdy nevrátí," uvedl předseda senátu Daniel Plšek.